14 December 2010

Poveste de alint

Pentru ca maica-mea a cazut pe gheata saptamana trecuta si si-a luxat piciorul mi-am zis sa-i spun o poveste placuta ca sa-i treaca durerea.

'Bulinuta era un baietel tare cuminte si istet. Avea sase ani si parul lung castaniu. Era asa fericit cand a vazut primii fulgi de zapada si cum a scapat de la gradinita fugea spre casa ca sa ii spuna mamei lui. Bulinuta traia singur cu mama lui caci tatal lui murise acum trei ani. Mama lui lucra toata ziua ca sa ii poata oferi lui Bulinita o sansa cat de mica sa fie fericit in viata. Aveau o casuta mica pe un deal langa padure. Bulinuta vedea deja fumul care iesea din cosul casei si si-a dat seama ca mama lui e acasa. Era asa fericit ca nu a fost atent la gheata de pe jos. A alunecat si si-a luxat piciorul. A strigat dupa mama lui care l-a auzit si a venit imediat sa-l ajute.

Pe timpurile alea nu existau doctori ca acum. Si atunci nu au stiut ce sa-i faca si au crezut ca e mai bine daca ii amputeaza piciorul. Vecinul lor a venit cu un topor pe care il folosea cand castra porcii si i-a retezat lui Bulinuta piciorul. Dar Bulinuta nu s-a intristat caci mama lui i-a facut un picior de lemn de care sa se poata bucura.

In seara de Craciun Bulinita facea focul ca mama lui sa vina acasa si sa gaseasca camera calda si sa i se incalzeasca inima. Bulinuta a gasit o creanga frumoasa pe care a impodobito cu foi din caiet colorate de el insusi. Sub crenguta Bulinuta a pus o bucata de cascaval care i-a dat-o profesoara si care vroia sa o imparta cu mama lui. Asta era darul lui de Craciun si mai mult nu avea nevoie. Cand Bulinia facea focul a sarit o bucata de lemn incinsa pe piciorul lui si i-a dat foc. Din pacate nu era piciorul de lemn ci celalalt. Bulinuta ramase fara picioare dar totusi avea incredere ca sarbatorile ii vor aduce fericire sufletului.

Si asa a si fost de Craciun Bulinuta a primit un picior de porc pe care l-a legat la locul unde i s-a ars piciorul adevarat. Bulinuta era fericit caci putea merge din nou iar mama lui i-a gatit mamaliguta cu cascaval si i-a dat cadou o caciulita caci vandu-se pantofiorii lui Bulinita ca nu mai avea nevoie.'

Nu stiu de ce dar maica-mea nu a fost asa inveselita de povestea mea.

1 comment:

  1. =)) omg tuci. chiar ma mir ca mama ta nu a fost inveselita de poveste

    ReplyDelete